Caravana Consilierilor în vizită la la ONG-urile iesene membre FONSScaravana_consilierilor

În luna aprilie s-a desfășurat Caravana Consilierilor. Cele 10  organizatii fondatoare a FONSS Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale au Caravana consilierilor, au avut ocazia să demonstreze consilierilor locali si judeteni ieseni că investitia in servicii sociale este singura cale de rezolvare a problemelor sociale pe termen lung.

 Pe 22 aprilie, primul grup de consilieri locali care au mers in CARAVANA CONSILIERILOR pentru a vedea, la fata locului, schimbarile realizate in viata beneficiarilor prin programele sociale, ale ONG-urilor, au fost Danga Marius, Matasaru Daniel, Ostaficiuc Marius si Sandu Vasile.  Pe traseul ales, Organizatia Salvati Copiii Iasi- Fundatia Star of Hope Romania- ambele membre ale FONSS, cei patru consilieri au relationat direct cu beneficiarii celor doua organizatii si au aflat problemele cu care acestia se confrunta.

 În 23 aprilie a.c., a avut loc a doua oprire. Astfel, consilierii locali Axinia Constantin si Bulgariu Catalin, si consilierul judetean Chirila Victor, au vizitat programele derulate de doua organizatii membre ale FONSS, Fundatia COTE – programul de afterschool de la Ceplenita – si Fundatia “Alaturi de Voi” Romania – Centrul National de Economie Sociala – putand vedea, la fata locului, diferite tipuri de servicii sociale care produc schimbări în viața copiilor sau tinerilor.

Pe 24 aprilie,  consilierii locali Cristian Catalin si Matasaru Daniel, alaturi de consilierii judeteni Navodaru Laurentiu si Vintila Iordan, au vizitat programele dezvoltate de doua dintre organizatiile membre FONSS – Fundatia Iosif si Centrul Diecezan Caritas Iasi.

Vizita a inceput la Fundatia Iosif, unde consilierii au intalnit o parte din cei 60 de copii de la mai multe scoli din Iasi, care frecventeaza programul de afterschool al fundatiei. Apoi, caravana a poposit la centrul Don Bosco al Centrului Diecezan Caritas Iasi, care ofera asistenta socio-educationala copiilor si tinerilor ce provin din familii defavorizati.

“Campania inceputa de dvs, referitoare la strangerea ONG-urilor intr-o federatie, mi se pare o idee exceptionala, pentru ca reusiti sa veniti cu mai multe tipuri de problematici catre noi, la CJ, in vederea colaborarii pe anumite proiecte. Sunt convins ca foarte atractive acum sunt cele pe legea 350. Stim foarte bine ca peste tot fondurile sunt limitate, dar daca noi cunoastem problematicile pe care dumneavoastra le abordati, am putea sa votam si noi, in cunostinta de cauza,proiectele cu care veniti sa cereti fie finantare, fie parteneriate.” Vintila Iordan, consilier CJ Iasi.

Caravana consilierilor se desfasoara in cadrul proiectului „Vocea ONG pentru comunitate” finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, implementat la nivelul regiunii Nord Est, de catre un consortiu de organizatii din Iasi – Fundatia “Alaturi de Voi” Romania – lider, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Centrul Diecezan Caritas Iasi, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania – toate membre in Comisia ONG din cadrul Consiliului de Dezvoltare Economica si Socială a judetului.

 Pe pagina de facebook Vocea ONG – puteti urmării declarațiile și opiniile consilierilor locali și judeteni înregistrate în timpul caravanei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=vb.658504664187185&type=2

http://fonss.ro/acasa/

Pentru detalii privind evenimentul sau alte informatii referitoare la proiect poate fi contactata -Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740-513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro.