logoFundaţia Academică “Petre Andrei” (FAPA) – Iași, România este o instituţie academică apolitică şi nonprofit, constituită în anul 1990, cu prilejul comemorării a 50 ani de la moartea filosofului, sociologului, juristului şi omului de cultură Petre Andrei, membru (postmortem) al Academiei Române. Fundaţia Academică „Petre Andrei” din Iaşi s-a înfiinţat prin Sentinţa Civilă nr. 386/26.12.1990 ca urmare a unei iniţiative şi donaţii private, respectiv a unui grup de intelectuali care şi-au propus să constituie o fundaţie, în baza Legii 21/1924 , cu un caracter cultural – ştiinţific, social, formativ, cu patrimoniu distinct şi autonom de patrimoniul lor propriu, în sumă de 200.000 lei, destinat realizării scopului pentru care s-a înfiinţat. În cadrul FAPA, în anul universitar 1990-1991, a fost constituita Universitatea “Petre Andrei” (UPA). În facultăţile de Drept, Economie, Psihologie și Științele educației, Asistenţă Socială și Sociologie, Ştiinţe Politice și administrative ale UPA studiază, în prezent, peste 3 500 de studenţi. Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi a dobândit personalitate juridică, fiind o instituţie de învăţământ superior, de drept privat şi de utilitate publică, parte a sistemului naţional de învăţământ, înfiinţată prin Legea nr. 408 / 20 iunie 2002.
FAPA a desfășurat programe de colaborare cu UNESCO, UNDP (Agenda Locală 21-Strategia de dezvoltare durabilă pentru municipiul Iași) , Republica Moldova (Pregatirea functionarilor publici din Republica Moldova) și a implementat în perioada 2008-2011 proiectul STPNE -Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare și Incluziune Socială, regiunea NE, cofinanțat prin POSDRU cu o valoare de 500.000 euro.
Detalii: www.fapa.ro

logo-INFOR-2013INFORConsorzio Interaziendale per la formazione din Italia este o institutie autonoma care grupeaza peste 250 de parteneri institutionali si economici, publici si privati, integrand competentele academice in mod concret, practic si profesional. INFOR pune la dispozitia firmelor o structura permanenta in masura sa dezvolte proiecte formative ad hoc in diferite arii tematice ale organizatiei; administreaza cursuri de formare profesionala cofinantate de Fondul Social European, de la Ministerul Muncii si de la Regiuni, si participa cu proiecte proprii de cercetare si formare profesionala aprobate prin programele Uniunii Europene. INFOR este recunoscuta ca si pol de cultura manageriala care leaga tendintele de teorie si practica a gestiunii unei societati cu experientele si exigentele firmelor prezente pe teritoriu. In anul 2002 a obtinut certificarea propriului sistem de calitate pentru proiectarea si realizarea activitatilor de formare profesionala, dupa norma UNI EN ISO 9001.2000

Prezentam anumite proiecte realizate in ultimii ani:In cadrul unui Master in „Management dell’offerta e della Promozione Turistica” se ocupa de includerea in diverse societati in functie de nivelul de formare realizat, competentele dobandite, cererile de gazduire companii. Consortiul Infor, prin colaborare cu SSA, a dezvoltat si a consolidat importante sinergii cu institutii si companii internationale implicate in domeniul turistic (Toroc, Enit, Atl2, Agenzia Regionale per la Promozione Turistica del Piemonte, Alpitour spa, Turin Hotel International, Associazione Direttori d’Albergo).In paralel, la Atelierul Turistic, organizat de Infor în 2007 in colaborare cu Agenţia Discovery Italia a pus bazele pentru o viitoare cooperare intre operatorii turistici nationali si internationali.Research and Training Capacity Strengthening in Food Technology and Agrarian Technologies for the Hanoi University of Technology and Thai Nguyen University. Scopul proiectului este de a asista Universitatea din Hanoi Thai Nguyen si de a accelera dezvoltarea anumitor zone de interes (de ex. sectorul agro industriale, precum si sectorul micropropagare), prin comparatie cu unele realitati italiene si acordarea de sprijin pentru a raspandi aceste aptitudini in tara lor. INFOR a fost partener in implementarea a doua proiecte cofinantat din POSDRU care se adreseaza tinerilor in cautarea unui loc de munca, respectiv : “Stagiile de pregatire practica la agentii economici – o poarta de acces pe piata muncii” si “Firma virtuala – sistem interactiv de invatare pentru cresterea gradului de ocupare si adaptarea studentilor pe piata muncii”, ceea ce demonstreaza interesul pentru aceasta tema si experienta in activitatea cu tinerii.

Detalii: www.consorzio-infor.it

stemmaPrimaria din San Secondo di Pinerolo s-a interesat dintotdeauna de oportunitatile pe care le poate oferi tinerilor si a incurajat initiativele care privesc schimburile culturale si de experienta pentru a putea oferi tinerilor oportunitati atat in strainatate cat si pe plan local.
Primaria pune la dispozitie un birou pentru tineri care va fi caracterizat de actiunea primariei in interesul tinerilor, cu ajutorul promovarii, coordonarii, realizarii de servicii si proiecte de informare si comunicare, a voluntariatului si a oportunitatilor de participare activ la viata orasului, realizarea de activitati creative si de propuneri de mobilitate in Eurpoa.
Unul dintre proiectele prioritare ale primariei din San Secondo este de a oferi tinerilor cu varsta cuprinsa intre 13 si 30 de ani, posibilitatea de a participa, cu costuri reduse, la sejururi cu durata de 8-15 zile in compania altor tineri de varsta lor. Pe parcursul acestor vizite internationale tinerii italieni se vor intalni cu grupuri de tineri straini.Programul prevede activitati diferite in functie de sejur si de organizatia gazda. Se vor putea desfasura activitati artistice, sportive, de formare profesionala (cunoscand obiceiurile si cultura prin intermediul unor laboratoare creative sau practice, voluntariat, cursuri de limbi straine) si activitati recreative ( vizitarea orasului si excursii ).
Biroul de schimburi international are in vedere punerea la dispozitie asociatiilor, ONG-urilor, grupurilor informale, etc. de:
– Mentorat in realizarea proiectelor care privesc schimburi de experienta in strainatate; cautarea partenerilor europeni ( asociatii de tineri, ONG, institutii publice ) interesati sa faca schimburi cu diferite asociatii.
– Consultanta in completarea cererilor de finantare;
– Suport tehnic-organizativ pentru pregatirea si gestionarea unui program;
– Participarea la seminarii, cursuri de formare profesionala si vizite de studiu pentru operatori;
– Organizarea vizitelor de studiu la Torino pentru organizatiile din strainatate care vor sa realizeze proiecte internationale intre tara lor si Italia;
– Informarea si orientarea catre alte Programe Internationale adresate tinerilor, care permit realizarea unor experiente in strainatate de educare non-formala si formare profesionala.
Detalii: www.comune.sansecondodipinerolo.to.it