Studenţii Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi au participat la licitaţia „Azi renunt la tigari!”, unde au oferit tigari în schimbul unor carţi, CD-uri sau alte bunuri. Cel mai bine s-a vandut o carte de asistenta sociala, pentru care castigatorul a oferit aproape 600 de tigari.

Tigarile colectate în urma licitatiei au fost folosite pentru crearea unui mesaj antifumat.

„Studentii de la Facultatea de Psihologie, Asitenta Socială si Sociologie au desfasurat, astazi, cea de-a noua editie a campaniei organizata cu ocazia Zilei Nationale fara Tutun printr-o actiune inedita.
Am colectat, prin donatie, de la profesori si studenti, diferite piese care au fost scoase la vanzare pe tigari, nu pe bani. Scopul urmarit a fost de a strange cat mai multe tigari, de a convinge fumatorii ca pot sa faca si altceva cu aceste tigari, iar nefumatorii sa-i ajute pe fumatori sa renunţe la acest viciu. Cele mai bine vandute obiecte au fost carţile, ceea ce este un lucru de apreciat,
deoarece arata ca studentii au stiut sa aleaga.

Numarul total de tigari adunate este de 3060, depasind astfel un record mai vechi” a declarat conf.univ.dr Anca Tompea.
Actiunea se inscrie in campania „Creaza si bucura-te de locuri fara fum de tigara”, organizata si desfasurata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi in parteneriat cu o serie de organizatii nonguvernamentale.