Universitatea “Petre Andrei” din Iasi a organizat pe data de 7 decembrie o proiecție de scurt metraje motivaționale.  „Ți-e greu să crezi că poți aduce o schimbare? Vino și primește inspirație. Motivează-te și fii schimbarea pe care vrei să o vezi”. Evenimentul a fost organizat de Dreams for life în colaborare cu UPA din Iasi, Liga Studentilor și Clubul Alumni UPA din Iasi.

Descriere Campanie Umanitară ”Fii și tu Moș Nicolae!”

Moș Nicolae a venit cu daruri și la micuții pacienți internați la secția de oncologie a Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iași. Aceștia au primit cărți și jucării donate de profesorii și studenții de la Universitatea ”Petre Andrei”, dar și de ieșeni inimoși care s-au alăturat campaniei ”Și ei îl așteaptă pe Moș Nicolae”, organizată de instituția de învățământ.

”Este a patra ediție a acestui eveniment care încearcă să aducă puțină sensibilitate în viața comunității, în preajma sărbătorilor de iarnă. Ne dorim ca cei care descoperă bucuria de a dărui să fie din ce în ce mai mulți și de aceea, în fiecare an, studenții noștrii sunt implicați în astfel de campanii care își propun să aducă un zâmbet pe chipul copiilor ce îl așteapă pe Moșul cu daruri în patul de spital”, a precizat coordonatorul campaniei, Conf.univ.dr. Anca TompeaDecanul Facultății de Asistență Socială și Sociologie.

Studenții de la UPA care l-au ajutat astăzi pe Moș Nicolae să împartă cadouri au rămas impresionați de curajul și poveștile celor mici. ”În primul rând m-a impresionat cazul unui bebeluș, pe care l-am găsit părăsit, în spital, de către părinții lui. Sunt atâția copii sărmani și când îi vezi că plâng și îți cer jucării, așa cum făceau cei pe care i-am văzut astăzi la spital, te trec fiorii.”, a povestit  Rusu Cătălina, studentă în anul întâi, la Facultatea de Asistență Socială și Sociologie.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Asistență Socială și Sociologie din cadrul UPA, în colaborare cu membrii Asociației Human Brand International, un ONG care se ocupă cu creșterea calității vieții și promovarea unui stil de viață sănătos.