Centrul de Dezvoltare Socială T&CO implementează, începând cu luna august a acestui an, proiectul pentru tineret „Teatru pentru Tine”, finanțat de Primăria Municipiului Iași și care vizează dezvoltarea unui program de intervenție culturală prin formare/informare trandisciplinară în teatru pentru tinerii din municipiul Iași și atragerea tinerilor prin mijloace speciϔice de intervenție culturală, în vederea realizării de proiecte interdisciplinare, prin teatru.

„Este ambițios proiectul Teatru pentru Tine pentru că nu vom avea în vedere doar studenții de la Facultatea de Teatru, sperăm să fie tineri din categorii defavorizate, astfel încât să acoperim o arie mai largă a grupului țintă. Centrul de Dezvoltare Socială are în portofoliul său proiecte cu tematici diverse, inclusiv teatru. Acest proiect se axează pe câteva ateliere foarte interesante și utile pentru persoanele pe care le vizăm, începând cu cele de teatru, de vorbire și cânt, continuând cu cele de fotografie și expresie corporală. La finalul proiectului tinerii vor susține un spectacol final, cu o serie de fragmente artistice alese de către formatorii artistici, dar care să se bazeze pe abilitățile grupului țintă”, a declarat Anca Tompea, managerul de proiect, în cadrul conferinței de lansare.

Cei 15 tineri lucrează cu specialiști de renume în domeniu, precum Olțița Cîntec, Directorul artistic la Teatrul Luceafărul, Conf.univ.dr. Alexandru Petrescu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Lect.univ.dr. Oana Sandu, actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, și cu fotograful ieșean Andrei Cucu.

Până în prezent tinerii s-au implicat în cadrul atelierelor de Expresie corporală, Mișcarea scenică de la exercițiu la reprezentare Înscrierea mişcării în spaţiul real sau imaginar, Educarea vocii pentru spectacolul de teatru, Inițiere în resursele constructului teatral, Abordarea teatrală a unui text, Vocea cântată în economia spectacolului teatral, Noțiuni de tehnică scenică, Construcția spectacolului. La sfârșitul acestei luni vor demara și atelierele ce țin de montajul fotografic și fotografia de teatru.
În luna decembrie, cei 15 tineri vor pune în scenă un spectacol final, care va îmbina toate cunoștințele acumulate la ateliere, precum și o expoziție de fotografie.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin programul pentru acordarea de finanțări rambursabile în anul 2016 și are o perioadă de implementare de 5 luni.

Mai multe informații legate de proiect și ateliere pot fi consultate pe site www.teatrupentrutine.centruldezvoltaresociala.ro.